Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı ama hamsi yok

Batı Karadeniz Bölgesinde yağan kar yağışı ile Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, hava şartlarının kötü seyretmesinden dolayı hamsinin göç ettiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı ama hamsi yok

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, hava şartlarının kötü seyretmesinden dolayı hamsi fiyatlarının arttığını belirterek, "Az olması nedeniyle fiyatlarda da yükselme olacaktır. 10 ile 12 lira arasında bir değişme olur" dedi. Hava şartlarının kötü seyretmesinden dolayı hamsinin göç ettiğini anlatan Karakaş, mevsim itibarıyla hamsi avcılığının mümkün olmayacağını dile getirdi.

Karakaş, Karadeniz'de çıkan hamsinin bölgelere kısa sürede ulaştığını belirterek, şöyle devam etti: "Hamsi şu anda Karadeniz'in çok açıklarına gitti. Hamsi zaten değişkenlik gösterir, bir yerden başlar ve biter. Bir gün orada bir gün burada olur. Nereden çıktığı önemli değil Karadeniz'de olması önemli.''

Tezgahlarda, palamudun tanesi 25, barbunun kilogramı 20 ile 30, mezgitin kilogramı 10-15, istavritin kilogramı 10-15, çinekopun kilogramı 25 lira, Kalkan 75-85, Hamsi ise 12 liradan satılıyor:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber